Artists of the Week: Andrei & Andreea

© Fotografii de citit
© Andreea Cristiana Mitran
© Andreea Cristiana Mitran
© Andrei Purcărea
© Andrei Purcărea

E20: Spuneti-ne ceva despre ceea ce faceti (scurt si la obiect)

Andreea: Sufletește tot ceea ce fac se învârte în jurul fotografiei. În viața de zi cu zi însă, mă împart între fotografia pe film, câteva proiecte foto (unul personal de 366 de zile și unul împreună cu Andrei, Film + Faded), realizarea unui site despre literatură și încă un proiect personal, care îmbină pasiunea pentru flori/plante presate și vizual.

Andrei: Încerc să fac astfel încât toate hobby-urile mele să aibă o tangență cu vizualul, cu imaginea, chiar și cele ce se leagă de audio. Pentru moment, investesc probabil mai mult timp în producția integrală a podcastului Povești și oamenii lor, dar încerc să echilibrez asta cu fotografia pe film, o nouă obsesie.

© Andrei Purcărea
© Fotografii de citit

E20: Ce/cine va inspira?

Andreea: Cumva mă inspiră tot ce văd în jurul meu: oamenii, detaliile, lumina, poveștile, cărțile și lista poate deveni foarte lungă. Însă în ultimul timp am un mare dor de ducă, așa că mă inspiră tare mult zilele în care tot facem e să colindăm cu două aparate foto pe film la gât. :)

Andrei: Plimbările, micile escapade, vizualizarea unui număr mare de fotografii, un podcast bun, poveștile bune, muzica, muzica și iar muzica și serile lungi de povestit cu Andreea cu un vin bun alături.

© Andreea Cristiana Mitran
© Andreea Cristiana Mitran
© Film + Faded
© Film + Faded

E20: Ce ati vazut misto in ultima perioada? Film, carte, anything you want – or share a link with us!

Andreea: Am dat peste un proiect fotografic al unui francez care a documentat peisajele comuniste din Paris. Zici că sunt dintr-o altă lume și, deși Andrei spune că parcă’s scoase din operele orwelliene, mie îmi plac tare mult: http://www.creativeboom.com/photography/neglected-utopia-photographer-explores-the-forgotten-modernist-estates-of-paris/

Andrei: Vă recomand cu tot dragul să urmăriți podcastul de ficțiune The Truth de Jonathan Mitchell. Este excepțional, reușind de cele mai multe ori să îmi ofere ce nu reușesc să îmi transmită 10 filme la un loc.

Vă recomand ultimul episod “Visible”, http://www.thetruthpodcast.com/story/2016/2/12/visible-drive-straight-ahead . Este un audio cu două episoade, dar vi-l recomand pe primul, de la minutul 0 la minutul 12.40 . Apoi toată arhiva: http://www.thetruthpodcast.com/story/ . Enjoy!

© Andreea Cristiana Mitran
© Film + Faded
© Andrei Purcărea
© Film + Faded

Urmariti-i aici: